BC meiden tegen combi VZV-Haerlem Wedstrijd

25-09-2019 Uit Door Afra Kerkhofs

Het eerste weekend voor de dames van Aquawaard verliep geweldig. Eerst traden de BC meiden aan tegen een combinatie team van VZV en Haerlem. Zonder Lisa die helaas geblesseerd is en er meteen de eerste weken van het seizoen uit ligt. (Balen joh) Na de groepsfoto voor op de site sprongen ze het water in. Dit keer bijgestaan door een frisse coachcombi van Jaap en Bob. Het spel begon heel snel met een doelpunt van Emma. De combi had duidelijk nog wat moeite om elkaar te vinden terwijl onze meiden nu al voor het derde jaar samen spelen. Lieke maakte er aan het eind van het eerste partje 2-0 van. Ook in het tweede partje duurde het even voor er een doelpunt kwam maar na twee minuten kwam er een tegendoelpunt en kwam de stand op 2-1. Wat na nog geen 15 seconden afgestraft werd door het tweede doelpunt van Lieke meteen gevolgd door nog een doelpunt van Myrthe. Bam!!!! 4-1.

Het leek kat in het bakkie maar net voor de zoemer van het tweede partje werd Marleen verrast door een boogballetje van de tegenpartij en sloten de meiden het tweede partje af met 4-2. Voor maar nog niet comfortabel voor 😉 Het was wel duidelijk dat de nieuwe regels erg wennen zijn. Als het goed is wordt hard zwemmen beloond en grof spelen afgestraft maar er vielen een heleboel extra vrije worpen en strafworpen die de meiden niet aan hadden zien komen. Aan het begin van het derde partje maakte Myrthe haar tweede doelpunt. 5-2 Je kon zien dat de tegenstander grote moeite had met haar linkse ballen. Halverwege het derde partje maakte de tegenstander 5-3. Weer maar twee doelpunten verschil. Aan het begin van het vierde partje kregen we een strafworp mee die Emma ging nemen. Hij ging er keihard in maar de scheidsrechter gebaarde dat hij niet telde. Verwarring op de tribune bij de fans. Was het dreigen geweest??

Maar dat mag toch bij de nieuwe regels?? Had ze te lang gewacht?? We wisten het niet. Na een minuut of zo kwam er toch een doelpunt bij voor Aquawaard waardoor de voorsprong naar 6-3 ging. Door de verwarring verslapte de aandacht een beetje en kregen we ineens twee doelpunten tegen en stond het zomaar 6-5. Iedere tribuneouder heeft wel eens meegemaakt dat een wedstrijd zo maar ineens om kan slaan en met nog tweeënhalve minuut op de klok bleef het spannend. Gelukkig wist Marleen de bal aan de goede kant van de lat te houden en maakte Jente er nog een puntje bij waardoor de eindstand op 7-5 de boeken in ging. Het was een spannende wedstrijd. Aquawaard is steeds de betere ploeg geweest maar er gingen enorm veel doelpogingen mis. Gelukkig wist Marleen een heleboel ballen tegen te houden waardoor het nieuwe seizoen goed begon. Top Meiden!! Het was weer een feestje om naar te kijken.