Belangrijke informatie van het bestuur juli 2020

13-07-2020 Uit Door Afra Kerkhofs

Basiscursus w-official

Zoals een aantal van jullie, leden en ouders van leden, wellicht weten is het vanaf afgelopen seizoen verplicht vanaf 16 jaar de w-official cursus te volgen. Deze online cursus bereid je voor om achter de jurytafel bij waterpolowedstrijden hetgeen gebeurt in de wedstrijd bij te houden. Dit betreft met name de tijd, de doelpunten en de zware overtredingen.  Voor waterpoloërs van 16 jaar en ouder en ouders die al wat langer kijken naar de wedstrijden een vrij gemakkelijke gratis cursus. De cursus is vanaf begin dit jaar online te doen op tijden die je zelf het beste uit komt.  Alle leden die in een jaar 16 jaar worden, maar ook de al oudere leden krijgen een uitnodiging om de cursus te gaan doen. 

Cursusdelen

De cursus bestaat binnenkort uit een theoretisch deel en een praktijkdeel. Nu nog alleen uit het theorie gedeelte.

Tot dat de vervolgcursus gereed en uitgerold is, zal het afronden van het theoretisch gedeelte voldoende zijn om de W-bevoegdheid te verkrijgen. 

Met het goed gevolg afleggen van het praktijk gedeelte leidt tot bevoegdheid Waterpoloscheidsrechter 2 (SR2). Nadat de vervolgcursus gereed is, dan wordt het behalen van het praktijkgedeelte verplicht voor beide bevoegdheden.

Het theoretische gedeelte kan de cursist in eigen tempo doen via het e-learning systeem. 

Geslaagd

Het bestuur wil Martin, Gerben, Bram, Nienke en Lis a feliciteren met het behalen van het diploma afgelopen juni.

Scheidsrechters te kort

De vereniging heeft op dit moment 2 scheidsrechters, Lloyd en Bas. 1 te kort voor het aantal teams dat komend seizoen gaat spelen. Hierbij een oproep aan de w-officials om op korte termijn een cursus tot scheidsrechter te starten zodat wij geen teams terug hoeven te trekken. 

Als scheidsrechter kun je je laten koppelen aan je team zodat rekening gehouden wordt met het wedstrijdprogramma. Je krijgt een kilometervergoeding van de knzb. 

Namens het bestuur, Bas