Dames winnen makkelijk van Haerlem

10-10-2019 Uit Door Afra Kerkhofs

Na de verwinning op de Reuring hadden de Dames van Aquawaard meteen weer een weekje rust. Zo konden ze goed op krachten komen voor de wedstrijd van 5 okotber waarin ze aantraden tegen Haerlem. Iedereen op de tribune zat nog na te trillen van de wedstrijd van de meiden tegen de Zaan, dus het was even omschakelen en resetten voor we weer in de wedstrijd zaten. Het begon met een doelpunt voor Haerlem maar dat maakte niks uit. Zo begonnen de meiden ook en het voltallige damesteam was aanwezig dus super sterk. Ook hier waren de nieuwe spelregels in ons voordeel en kregen we van de scheidsrechter, die wel een broer van dr. Pol leek, al snel een strafworp die door Marlies werd gecasht en de gelijkmaker bracht. Dat bracht het evenwicht weer terug in het spel en inmiddels was iedereen op de tribune weer aangesloten zodat we op tijd konden juichen toen Chardonnay Aquawaard aan het einde van het eerste partje op voorsprong bracht. Lekker 2-1!. De dames van Haerlem waren allemaal erg groot en wat verder gevorderd in leeftijd. Ik hoorde zelfs een zusje of broertje zeggen; “mama ze moeten tegen allemaal moeders”. 😉

Maar zoals zo vaak betekent groot meestal niet dat ze snel zijn. Aan het begin van het tweede partje kregen we alweer een  strafworp mee die dit keer door Renee er in werd geschoten. 3-1. Het was duidelijk dat Aquawaard de betere ploeg was, alleen mislukte er nog al eens een aanval. Het rechter doel leek wel door een krachtveld omgeven want de bal wilde er maar niet in. Tot er nog iets meer dan een minuut te spelen was in het tweede partje en Marlies feestje van de familie Balder voortzetten en 4-1 scoorde vanuit een man-meersituatie. Het begon een lekkere voorsprong te worden! Ook het derde partje begon met een strafworp en nu was het weer Renee die hem benutte 5-1. Haerlem werd een beetje wanhopig want, deze trotse vereniging is ook niet gewend om vaak te verliezen.

Nog geen minuut later was daar weer Marlies met een doelpunt en werd het 6-1. Langzaam begon het bij Haerlem in te dalen dat ze deze wedstrijd niet gingen winnen en aan het einde van het derde partje werden ze verrast door Myrthe die er 7-1 van maakte. Met nog 1 partje te spelen zou het een kwestie zijn van de bal bij je houden en de overwinning opeisen. Dat lukte niet helemaal want 3 minuten voor tijd scoorde Haerlem een tweede doelpunt. Wij op de tribune zaten al relaxed onderuit want zoveel doelpunten in drie minuten zou Haerlem niet meer kunnen scoren. En toen Chardonnay nogmaals scoorde vanuit een man-meer kon er echt niks meer misgaan. Eindstand 8-2 voor Aquawaard. Wat een mooie waterpolo-avond van de meiden en de dames hebben we gezien Helaas hebben de heren het zonder onze fanclub op de tribune moeten doen, maar de meeste van ons hadden er al minimaal 2 wedstrijden opzitten en de adrenaline was over het kookpunt heen en gingen we verhit en blij naar huis.