De Dames tegen de Reuring

25-09-2019 Uit Door Afra Kerkhofs

Het vorige seizoen sloten de Aquawaard Dames af met een gewonnen partij bij de Reuring. Het was dan ook wel grappig dat ze hun eerste wedstrijd weer tegen de Reuring moesten. Het was wel een beetje een ander team dan vorig jaar. Meer jonge meiden waardoor het evenwicht er beter was. Omdat het damesteam twee belangrijke speelsters miste en ook hier Lisa als vaste invaller werd gemist kwam Jente extra invallen. Samen met Emma, Roos, Myrthe en Marleen die ook dit jaar weer het Damesteam zullen ondersteunen waar ze kunnen. Ook het coach – duo bleef doorstaan zodat het bijna bleek of er niks veranderde.;-)  De meiden waren dus goed ingezwommen en dat was te merken ook toen Myrthe binnen de minuut al 1-0 maakte. De toon was gezet maar nog geen 20 seconden later was de Reuring aan de beurt voor 1-1. Ook hier waren duidelijk opstartproblemen met de nieuwe regels. In de tweede minuut kregen we al een strafworp tegen en kwamen we achter te staan met 1-2.

Ook de Reuring kreeg met de nieuwe regels te maken want aan het begin van het tweede partje kregen we een strafworp mee die door Renée messcherp werd ingeschoten. Zo!! Weer gelijk. Na een tweetal minuten aftasten over een weer zonder duidelijke sterkere of zwakkere spelers bracht Afra de dames weer op voorsprong en maakte 3-2.Jente ging er nog eens dunnetjes overheen en maakte er in de laatste seconden van het tweede partje 4-2 van. Meestal hebben keepers moeite met linkshandige spelers en deze zaterdag hadden we er drie in ons midden. Na Jente maakte René aan het begin van het derde partje de 5-2. En een minuutje later kwam Myrthe weer in actie voor de 6-2 en 7-2.

Aquawaard was op stoom en de aanwezigheid van onze oude bekende Tom kon de Reuring dames niet helpen want ondanks dat ze een balletje achter Marleen wisten te krijgen waarna het 7-3 werd en de laatste seconden van het derde partje maakte Myrthe haar vierde doelpunt van de wedstrijd en werd het 8-4. Als een diesel die niet te stoppen was opende Myrthe met haar 5e doelpunt het vierde partje en bracht de stand op 9-4. De Reuring krabbelde terug naar 9-5 maar Aquawaard bleef gaan. Ondanks nog twee tegendoelpuntjes door strafworpen die te danken waren aan de nieuwe regels maakten René en Myrthe allebei nog een doelpunt waarmee ze de overwinning voor Aquawaard veilig stelden. Een super begin van het nieuwe seizoen. Volgende week alweer een weekje rust en daarna hopelijk met de volledige bezetting naar Haarlem op 5 oktober.