Spectaculaire overwinning van BCM Meiden op de Zaan

08-10-2019 Uit Door Afra Kerkhofs

Iedereen zal het wel een meegemaakt hebben. Dat je naar het zwembad rijdt met een gevoel van hier moeten we even doorheen en dan gaan we volgende week weer verder met waterpoloën. Afgelopen zaterdag 5 oktober was zo’n dag. De tegenstander voor de BCM meiden was de Zaan en iedereen in waterpolo-land weet dat dit meestal een mission impossible is. In het zwembad gekomen waren de jongens van <15 ook aan het knokken tegen de Zaan maar wonnen schitterend met 12-10. Het kon dus wel! Het team trad aan zonder Lisa en Mirthe die allebei (nog) geblesseerd zijn, en het kersverse coach-duo Jaap en Bob. (Waarbij Bob eigenlijk Jaap coacht! ;-)) Het eerste partje verliep eigenlijk een beetje aftastend. ER werd slechts één keer gescoord door de Zaan en iedereen op de tribune vond het al heel knap. Slechts 1 doelpunt tegen na een partje. In het tweede partje begon Aquawaard op stoom te komen en maakte Myrthe al snel de 1-1, niet lang daarna gevolgd door Lieke voor de 2-1 en 3-1. Camera’s flitsen weer op de tribune. Halverwege voor met 3 – 1.

In het derde partje werd goed duidelijk wat de invloed is van de nieuwe regels. Er worden meer strafworpen uitgedeeld en minder p-tjes. De Zaan werd behoorlijk gefrustreerd en dat kon je wel merken aan hun spel. Zij zijn het immers niet gewend achter te staan. Het leverde Aquawaard ook een paar strafworpen op. In het derde partje viel maar 1 doelpunt waarmee de Zaan terugkroop naar 3-2. De spanning op de tribune was niet te doen. Als er een strafworp genomen moest worden zat iedereen echt met zijn handen voor zijn ogen. Je kan je voorstellen wat er dan gebeurt als in het vierde partje met nog 1 minuut 36 op de teller de Zaan de gelijkmaker scoort. Gelukkig hadden we daarna de nieuwe spelregels aan onze kant en wist Lieke een strafworp te benutten en er 4-3 van te maken met nog 1 minuut 20 op de teller. De tribune ontplofte letterlijk. Het lijkt me echt erg voor de supporters van de Zaan (waren die er eigenlijk wel?) als je volgens mij elke week ergens op de tribune zit waar altijd iedereen zit te hopen dat jouw team de mist in gaat.

En of het niks was hield Lieke het hoofd koel en scoorde in de laatste minuut nog een keer uit een strafworp. Bam!! 5-3 De decibellen die toen van de tribune kwamen waren niet meer te meten. 😉 Dat er daarna nog eentje in ging van de Zaan maakte helemaal niks uit. Aquawaard wist de bal vakkundig in de ploeg te houden en speelden de laatste 40 seconden uit. Een kanjer van een overwinning. De zaan is daarmee naar de vierde plek gezakt en Aquawaard naar de derde plaats gegaan. (nummer 1 en 2 hebben een beter doelsaldo) Volgende week wacht ZPCH, die momenteel de 9e plaats bekleden. Zal het de meiden lukken het doelsaldo op te krikken, we gaan het meemaken.