COVID-19 UPDATE

Lees hierbij de nieuwe COVID-19 update, naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van maandag 28 september 2020. Zo houden we iedereen gezond en aan het zwemmen.


Wedstrijd CORONA protocol AquaWaarD v2.0

Uiteraard geldt het corona protocol van AquaWaarD. We hebben voor de wedstrijden echter een aantal extra aanwijzingen die wij nu met jullie delen.

Als je een uitwedstrijd hebt, zorg dat je je voorbereid door te kijken of er in sportlink aanwijzingen staan. En klik hier voor de regels van de KNZB.

Via deze link cq pagina kun je het protocol vinden van de vereniging waar je uit speelt. Klik door op Overzicht met ingevulde protocollen en zoek de juiste vereniging. Houd je goed aan de aanwijzingen.

De scheidsrechters mogen bij niet naleven een rode kaart uitdelen. Hierop volgen een boete en schorsing. Hou je dus aan de regels om verspreiding van het Corona virus te voorkomen.

Binnenkomst zwembad De Waardergolf

Iedere sporter en bezoeker gaat via de aangegeven route naar de kleedhokjes en vervolgens naar de zwemzaal. Spelers onder de 12 jaar gebruiken de grote omkleedruimten. Spelers van 13 jaar en ouder de persoonlijke cabines. In het zwembad loop je op blote voeten, badslippers of blauwe overschoentjes.

Toiletgebruik

De toiletten bij de kleedkamers zijn geopend voor incidenteel gebruik maar ga bij voorkeur vooraf thuis naar het toilet!

Publiek

Zowel het zwembad, de horeca als de tribune van de Waardergolf zijn helaas voor publiek gesloten. Ouders die voor het vervoer zorgen kunnen in de centrale hal of buiten verblijven. De 1,5 meter regel is ook daar van toepassing.

Teams

De teams bestaan uit maximaal 13 spelers, 1 coach, 1 assistent-coach, 1 teammanager en 1 extra teambegeleider (voor de jeugdteams zijn dit dus 4 chauffeurs). Extra publiek is helaas niet toegestaan.

De coach, assistent coach en wisselspelers nemen plaats op de losse stoelen op 1,5 meter afstand. De teammanager en teambegeleider nemen plaats op 1,5 meter afstand op de vaste banken tegen de buitengevel. Hier kunnen ook de sporttassen worden opgeslagen (zij wisselen niet van speelhelft).

Time-out en wissel van speelhelft

Voor het aanvragen van een time-out kan de coach het toetertje gebruiken. Roepen of schreeuwen is niet toegestaan! Voor het wisselen van speelhelft lopen de spelers met de klok mee rond het bad.

Houdt altijd 1,5 meter afstand van scheidsrechter, officials en andere volwassenen in het zwembad en omkleedruimte. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Bij spelers boven de 18 ook van elkaar.

Horeca

De horeca is tijdens de wedstrijden van AquaWaarD niet geopend.

Kleedkamerbeleid en douchen bij wedstrijden

Beide teams trekken thuis hun zwemkleding al aan! Voor het omkleden worden de toegewezen grote kleedkamers (12-) en kleine kleedhokjes (13+) gebruikt.

Alle kleding, jassen en schoenen gaan in een sporttas mee naar de zwemzaal. Na de wedstrijd wordt de zwemzaal direct verlaten.

Er kan niet worden gedoucht!

De gebruikte kleine kleedhokjes (13+) worden na gebruikt gedesinfecteerd.

Inzwaaien en voor bespreken

Het gastteam spreekt de wedstrijd voor en doet zijn warming-up onder het scorebord. De thuis spelende ploeg gebruik hiervoor de overzijde van het bad bij de duikplank. Bewaar 1,5 meter afstand tot de coaches.

Na afloop van de wedstrijd

Na de wedstrijd worden de gebruikte stoelen en jury materialen gedesinfecteerd.