WedstrijdZwemmen

Het wedstrijdzwemmen kent vier zwemslagen: borstcrawl, rugslag, schoolslag en vlinderslag. Om goed mee te kunnen komen bij het wedstrijdzwemmen is het belangrijk dat je deze slagen goed beheerst.

Het is daarom van belang eerst met Zwemplan te beginnen. Als je het niveau van het vijfde diploma van Zwemplan hebt kun je beginnen met wedstrijdzwemmen. Je beheerst dan de basis aan slagen en keerpunten.

Alle leeftijden kunnen meedoen met wedstrijden. Je traint meerdere keren per week. Je zwemt individueel om je persoonlijke records te verbeteren maar ook in een team omdat je samen punten verzamelt voor de overwinning in een aantal competities. Je gaat meestal met een grote groep zwemmers en coaches naar deze wedstrijden, dus supergezellig.

Er zijn ongeveer 10 zwemwedstrijden per seizoen. Je ontmoet daar andere verenigingen, die ook allemaal met een groep zwemmers komen dus het is een drukke boel.

Afgelopen jaren was er naast de 2 competities waar we aan mee doen, ook een recreatieve competitie, een leuke opstap voor de jongere zwemmertjes. In ongeveer 4 wedstrijden maak je kennis met de officials, het starten vanaf een startblok en het omgaan met winnen en verliezen. Mocht je interesse hebben in wedstrijdzwemmen neem dan contact op met en vraag een proefles aan.

Ouders helpen mee
Wij verwachten als club dat ouders minimaal 1 keer mee gaan als begeleider van de groep. Dit houdt in dat je het team aanmeldt bij de wedstrijdleiding, het eerste aanspreekpunt bent voor onze zwemmers, je zorgt ervoor dat iedereen op tijd bij het startblok staat en geeft e.v.t. last-minute afmeldingen door aan de organisatie.  

Clubkampioenschappen
Minimaal 1x per jaar organiseert onze jeugdcommissie onderlinge clubkampioenschappen. Hier kan iedereen aan mee doen, van zwemplan, waterpolo tot zwemselectie. Een super leuke avond waarin iedereen kan zien hoe snel hij is! 

Wedstrijdkosten
Als je uiteindelijk met de officiële wedstrijden gaat meespelen betaal je jaarlijkse wedstrijdkosten. Deze kosten worden door de club afgedragen aan de bond. De kosten hiervan vind je in het contributie overzicht.

Kom gewoon eens langs om de sfeer te proeven tijdens een training en wie weet schuilt er in jou de nieuwe Ranomi of Pieter van den Hoogenband.


Proefles? Meld u zich hier aan! Proefles ContactFormulier

Meer informatie over de kosten en trainingstijden? Klik hieronder op de juiste pagina. Contributie & Trainingstijden 2023-2024


Klik op de link hier benenden om naar de wedstrijdzwemportaal van Aquawaard te gaan!

WedstrijdzwemPortaal