WedstrijdZwemmen

Het wedstrijdzwemmen kent vier zwemslagen: borstcrawl, rugslag, schoolslag en vlinderslag. Om goed mee te kunnen komen bij het wedstrijdzwemmen is het belangrijk dat je deze slagen goed beheerst. Het is daarom van belang als je nog geen C-diploma hebt eerst met Zwemplan te beginnen. Als je een C-diploma hebt of het niveau van het vijfde diploma van Zwemplan dan kun je beginnen met wedstrijdzwemmen.

Alle leeftijden kunnen meedoen met wedstrijden. Je traint meerdere keren per week. Je zwemt individueel om je persoonlijke records te verbeteren maar ook in een team omdat je samen punten verzamelt voor de overwinning in een aantal competities. Je gaat meestal met een grote groep zwemmers en twee coaches naar deze wedstrijden, dus supergezellig.

Er zijn ongeveer 10 zwemwedstrijden per seizoen. Je ontmoet daar andere verenigingen, die ook allemaal met een groep zwemmers komen dus het is een drukke boel. Daarnaast mocht je echt de smaak te pakken hebben kun je inschrijven voor extra wedstrijden, ook hier gaat meestal een clubje heen en is er begeleiding vanuit de vereniging aanwezig. Je komt dan weer op andere locaties en soms ook in 50 meter baden wat weer heel bijzonder is. Kom gewoon eens langs om de sfeer te proeven tijdens een training en wie weet schuilt er in jou de nieuwe Ranomi of Pieter van den Hoogenband


Proefles? Meld u zich hier aan! Proefles ContactFormulier


Klik op de link hier benenden om naar de wedstrijdzwemportaal van Aquawaard te gaan!

WedstrijdzwemPortaal