Waterpolo

Waterpolo is een sport voor jong en oud. In teamverband train je een aantal keer in de week en zaterdags speel je een wedstrijd!

Vanaf het 5e diploma van de zwemplan kun je al meedoen met waterpolo (vanaf 7 jaar). Als je wat ouder bent en recent je C-diploma hebt gehaald zijn er in overleg vaak extra instroommogelijkheden.

Waterpolo is een spannende teamsport dat lijkt op handbal maar dan in het water. De teams zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën van telkens 2 jaar zodat je altijd tegen ongeveer even sterke kinderen speelt. Dit geldt tot een jaar of 17. Daarna ga je spelen in een volwassenteam en kun je alle leeftijden tegenkomen. Tot 11 jaar wordt er gespeeld met 4 spelers in het veld en 1 keeper daarna zijn er 6 spelers in het veld. Afhankelijk van je leeftijd duren wedstrijden 4×4 of 4×5 minuten.

Dat lijkt kort maar waterpolo is een zware sport, en meestal zijn de spelers behoorlijk moe aan het eind van een wedstrijd. Kun je tegen eens stootje en kun je al aardig zwemmen kom dan een keertje meetrainen, dan leer je het gooien en zwemmen met de bal en wie weet word jij onze nieuwe topscoorder!

Wedstrijdkosten
Als je uiteindelijk met de officiële wedstrijden gaat meespelen betaal je jaarlijkse wedstrijdkosten. Deze kosten worden door de club afgedragen aan de bond. De kosten hiervan vind je in het contributie overzicht.


Proefles? Meld u zich hier aan! Proefles ContactFormulier

Meer informatie over de kosten en trainingstijden? Klik hieronder op de juiste pagina. Contributie & Trainingstijden 2023-2024