Waterpolo

Waterpolo is een sport voor jong en oud. In teamverband train je een aantal keer in de week en zaterdags speel je een wedstrijd!

Na het behalen van je C-diploma in het zwembad of het 5e diploma van de zwemplan kun je al vanaf je 7e meedoen met waterpolo.

Waterpolo is een spannende teamsport dat lijkt op handbal maar dan in het water. De teams zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën van telkens 2 jaar zodat je altijd tegen ongeveer even sterke kinderen speelt. Dit geldt tot een jaar of 17. Daarna ga je spelen in een volwassenteam en kun je alle leeftijden tegenkomen. Tot 11 jaar wordt er gespeeld met 4 spelers in het veld en 1 keeper daarna zijn er 6 spelers in het veld. Afhankelijk van je leeftijd duren wedstrijden 4×4 of 4×5 minuten.

Dat lijkt kort maar waterpolo is een zware sport, en meestal zijn de spelers behoorlijk moe aan het eind van een wedstrijd. Kun je tegen eens stootje en kun je al aardig zwemmen kom dan een keertje meetrainen, dan leer je het gooien en zwemmen met de bal en wie weet word jij onze nieuwe topscoorder!


Proefles? Meld u zich hier aan! Proefles ContactFormulier