Jonge waterpoloërs AquaWaard krijgen clinic van wereldtoppers: “Onwijs leuke training”

“Als jullie genoeg loten verkopen, nodigen wij een paar wereldse topzwemmers uit om jullie les te geven.” Met deze belofte ging de jeugd van AquaWaarD aan de slag om zoveel mogelijk loten van de Grote Clubactie te verkopen. Met een opbrengst die dik voor het einde al de verwachtingen overtrof, hield het bestuur woord; dinsdagavond kregen de kinderen clinics van grootheden uit de Nederlandse waterpolowereld.

“Vorig jaar was ik met een van mijn dochters en een vriendinnetje van haar bij een clinic van De Zaan. Sindsdien volg ik ze op Instagram”, leidt bestuurslid Margreet Meijer in tegenover Streekstad Centraal. “Ik zag dat ze geld zoeken voor hun Europacup wedstrijden. Nou doen wij elkaar jaar mee aan de Grote Club Actie, en om de kinderen te stimuleren en voor het clubgevoel hadden we gezegd dat als ze genoeg loten verkochten, we voor een waterpolo clinic van De Zaan zouden zorgen. De Zaan was enthousiast, de kinderen waren enthousiast. En we hebben een onwijs goede opbrengst”. Dat terwijl de trekking pas eind november is.

En zo ontvingen ongeveer 30 jonge waterpoloërs van AquaWaarD en ook een aantal van De Reuring in Noord-Scharwoude dinsdagavond hun speciale gasttrainers: de gouden WK-zusjes Lieke en Bente Rogge, en hun clubgenoot Britt van den Dobbelsteen. Met ZV de Zaan wonnen ze dit jaar zo’n beetje alles wat er te winnen is. Britt maakt ook deel uit van Team NL, maar was helaas niet bij het WK. Leuke verassing was dat ze Ties Boorsma meegenomen hadden, keeper van De Ham – Krommenie en Jong Oranje.

“De kinderen hebben een onwijs leuke training gehad en die hebben ze allemaal met heel veel plezier gedaan”, vertelt Marijke enthousiast. “Ze kregen een warming up op de kant en in het water. Daarna deden ze in groepen specialiteitstrainingen. Uiteindelijk deden ze een wedstrijdje. Ja, met zijn vieren tegen alle 30 kinderen. Volgens mij hebben ze nog gewonnen ook.”

Maar het ging natuurlijk lang niet alleen om het spelletje. “Lieke en Bente Rogge hadden hun WK-medailles mee om te bekijken en vier van de kinderen kregen een shirt van Oranje met handtekeningen”, vervolgt Margreet. En natuurlijk mochten alle kids met hun de gezusters, Britt en Ties op de foto.

Bron: https://dijkenwaardcentraal.nl/60149276-jonge-waterpoloers-aquawaard-krijgen-clinic-van-wereldtoppers-onwijs-leuke-training-gehad